Дни на Еразъм в СУ ”Георги Измирлиев”

На фокус

На 10,11 и 12 октомври, 2019 в държави от целия свят се отбелязва инициативата „Дни на Еразъм“. Тази година над 4000 събития се очаква да бъдат проведени на всички континенти в този период.

СУ”Георги Измирлиев” се включи в международната инициатива в рамките на два последователни дни. На 10 октомври беше открита изложба, в която бяха показани вещи, продукт от дейностите на учениците от последните няколко проекта, по които се работи в Гимназията. Най-голям интерес предизвикаха рокля, чанта и бижута, изработени от найлонови торбички, както и картини от рециклирани материали, призоваващи да запазим природата ни чиста.

На 11 октомври СУ”Георги Измирлиев” посрещна екипи, работещи по Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм Плюс“ в училища от региона. Директори и учители-координатори се срещнаха на кръгла маса, за да представят проектите си: ДГ „Първи юни”, ОУ”Св.св. Кирил и Методий” от Горна Оряховица и СУ”Максим Райкович” от Лясковец, както и специалните гости Йорданка Кушева, заместник-кмет ”Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности, здравеопазване и международни връзки” и Вера Петрова, старши експерт по чужд език и майчин език към РУО Велико Търново.

Директорът на СУ”Георги Измирлиев” поздрави участниците и откри кръглата маса. Ученици от единадесети клас показаха изработен от тях филм, който разказва историята на дете, жертва на ученически тормоз като въздействаха емоционално на всички. Представител на родителите благодари на училището, че открива нови хоризонти пред децата чрез включването им в такива проекти.

След това, срещата премина в дух на споделяне на опит и преживявания, на ползите от участието в програма „Еразъм” и положителното въздействие на проектните резултати на всички нива, както върху учители, ученици и родители, така и за постигане целите на образователния и възпитателен процес, но също така и за развитие на училището и детската градина в дългосрочен план.

Участниците в срещата се съгласиха, че вече са част от общност на работещите по проекти учебни институции в региона и че тази кръгла маса дава началото на ежегодни събирания и мероприятия, които не само да отбелязват Дните на Еразъм, но и да мотивират и други училища и детски градини да се включат с техни разработки.

Къде на друго място по света се отбелязват Дните на Еразъм може да видите на https://www.erasmusdays.eu/.

 

Филм, изработен от ученици на СУ „Георги Измирлиев“ е класиран на седмо място от 15 870 проекта

На фокус

Награда за престижното седмо място в европейското междуучилищно състезание  Consumer Classroom получиха днес  учениците от Клуб „Ние, четящите и творящите“ към СУ „Георги Измирлиев“ в  Горна Оряховица.

Сертификат за училището и мултимедия на стойност  1000 евро,  сертификат за всеки участник в клуба и индивидуални награди – рекламна раница с термос, етикет за багаж и тефтер.

Изработеният от момчетата и момичетата филм „Adventure time“, в партньорство с техните приятели от Liceul Technologic „Constantin Bursan“ от гр. Хунедоара, Румъния, се съревновава  с 15 870 проекта на ученици от цяла Европа и бе оценен по достойноство от 8 европейски експерти в областта на образованието, финансирането и политиката за потребители.

Целта на проекта „Върховна училищна екскурзия“ е да се създаде видео ръководство, което да предоставя набор от начини за планиране на бюджет и предлагане на най-добрите опции по отношение на цени и влияние върху околната среда, при резервацията за училищна екскурзия.

На официално представяне в училището директорът Криси Аврамова тържествено връчи наградите на всички ученици, участвали в междуучилищното състезание.

          

 

 

 

 

 

 

 

 

Заместник-кметът на Община Горна Оряховица госпожа Йорданка Кушева, която бе гост на събитието, пожела на младите хора да не спират да мечтаят и творят. Тя подари на училищната библиотека свои книги, както и последната си поетична рожба – „Полюси“.

 

В заключение госпожа Кушева се обърна към всички присъстващи на тържеството с думите: „Изключителни ученици, мотивирани и активни в инициативите учители, екипен управленски състав и отличният резултат за СУ „Георги Измирлиев“ – Горна Оряховица!

Едно от най-четящите училища!

Нека огънят на познанието, запален в светия Двор на Кирилицата, да гори и да внася светлина, красота, щастие и много успехи!“

 

 

Откриване на учебната 2019/ 2020 година в СУ „Георги Измирлиев“- гр.Горна Оряховица

Галерия

Галерията съдържа 66 снимки.

С най-важния урок – по човечност, започна учебната година за децата от началния етап в СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Вместо пищни букети, класовете от I до IV избраха благородна кауза – да наберат средства за Родилното отделение в … Има още