Часове по забавна математика в СУ „Георги ИЗМИРЛИЕВ“

На фокус

Математиката не е лесна, но пък може да бъде много интересна. Това доказват нашите шестокласници с проекти върху вече усвоения раздел „Ръбести тела“. В часовете по математика и изразявайки възможностите на проектно базираното обучение, учениците изработиха геометрични тела от нестандартни материали – сламки, хартия, пластелин. С този вид практически занятия, измирлиевците затвърдиха наученото на теория. „Освен това се забавляваха и с нетърпение очакват следващия проект.“ – това сподели г-жа Надка Долнооряхова, учител по математика.

 

Светът е за всички!

На фокус

В Деня на толерантността учениците на СУ „Георги ИЗМИРЛИЕВ“ от начален етап, посещаващи целодневни групи за обучение, сътвориха цветове в ноемврийския ден. В Деня на толерантността те отправиха своите послания за добро, за съпричастност, за уважение и зачитане. Както всяко едно листо на дървото пие жизнени сокове, така и хората са равноправни, а би трябвало и толерантни към всички заобикалящи – за един по-добър и усмихнат свят!

Отличниците по езика на Шекспир от СУ „Георги Измирлиев“

На фокус

Въпреки пандемията, нашите измирлиевци, водени от мъдри учители – онлайн или присъствено, са истински светлинки в мрачното време навън!

На 4.11.2020 г. в националните състезания „Многознайко“ участваха 32 ученици от трети до седми клас в кръг „Английски език“. Последният работен ден, петък, 13.11. 2020 г., премина под знака на импровизирано, но безкрайно мило тържество. Директорът на СУ „Георги Измирлиев“ – г-жа Криси Аврамова, в присъствието на заместник-директорите Петя Минкова, Йорданка Кушева и Йорданка Симеонова, учителите по английски език и класните ръководители, награди нашите победители. Пожела им здраве и още много, много успехи, постоянство и воля в овладяването на езика и другите учебни предмети. Учителите, които подготвиха децата, са: Валентина Тодоранова, Милена Гърчева, Александър Александров и Елица Билева.

Първо място и златен медал печелят две лъчезарни млади госпожици – едната с име, означаващо победа, а другата – с името Господне: Виктория Дряновска от III „в“ клас и Христина Христова от V „г“ клас.

Сребърните ни медалисти са седем ученици от третите и пети класове: Виктор Стойнев и Димитър Димитров от III „а“ клас, Диляна Димова и Димитър Димитров от III „б“ клас, Сиана Ангелова и Станимир Христов – от III „в“ клас, Ивайла Бонева от V „в“ клас.

С бронзови медали са отличени седемнадесет ученици на Гимназията: от III „а“ клас – Борил Генчев, от  III „б“ клас – Николай Генов, от  III „г“ клас – Борис Петков, от V „а“ клас – Габриела Топалова и Ния Колева, от от V „в“ клас  – Виви-Ана Нанова, от  от V „г“ клас – Мериан Бояджиева и Алекс Манахов, от от VI „а“ клас – Николай Марков, от VI „б“ клас – Илия Тодоров, Радостина Банева, Антон Точев, от VI „г“ клас – Ивон Флорова, от  VII „а“ клас – Никол Андреева, Андриан Панев и от  VII „в“ клас – Явор Николов.

Седем ученици получават диплом за достойно участие.

Браво, скъпи измирлиевци!

Международен ден без тютюнопушене

На фокус

Уважаеми преподаватели и родители,

Във връзка с Международния ден без тютюнопушене -19 ноември – третия четвъртък от месец ноември, Сдружение „Коалиция за живот без тютюнев дим“. Сдружение „Национална асоциация за профилактика на белодробните болести“, и Сдружение „Въздух за здраве“ най-сърдечно Ви канят да участвате в онлайн обучение на тема:

Пасивното пушене при децата и
дългосрочната профилактика на белодробното здраве

Лектори ще бъдат:

  • Д-р София Ангелова -пулмолог и председател на Национална асоциация за профилактика на белодробните заболявания и
  • Д-р Александър Симидчиев – пулмолог, председател на Сдружение „Въздух за здраве“.

Обучението ще се проведе онлайн на 18.11.2020 г., сряда, от 20:00 часа.

За участие в уебинара, трябва да се регистрирате на следния адрес:

https://us02web.zoom.us/i/89502084495?pwd=YWdPQUdPc3IMNE9vMHdPbXJkYTVYZz09

След регистрация ще получите имейл с информация за присъединяване към събитието.

Местата за прякото участие, което позволява възможност за задаване на въпроси към лекторите, са ограничени -100.

Всички останали, които се интересуват от темата, ще могат да наблюдават уебинара на живо, на Фейсбук страницата на България без дим:

https://www.facebook.com/SmokeFreeBulgaria/

С уважение,

Коалиция за живот без тютюнев дим

Малките ученици на СУ „Георги ИЗМИРЛИЕВ“ с големите сърца

На фокус

Радостно е, когато една седмица в ситуация на пандемия завършва щастливо, с мили жестове на благотворителност! Учениците от 3.а и 3.г класове с класни ръководители г-жа Славка Стефанова и г-жа Полина Русева дариха спално бельо на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица. Учители, родители и деца се обединиха в общото решение за този израз на хуманност. Ръководството на Гимназията изразява своето възхищение от съпричастността и грижата на нашите малки ученици с големи, изпълнени с обич, сърца!

Сребърните планински колоездачи на СУ „Георги Измирлиев“

На фокус

Петокласникът Михаил Тодоров, шестокласниците Радостин Байчев и Илия Тодоров, седмокласниците Мартин Недков и Петър Кенарев са сребърни медалисти в първото по рода си състезание по планинско колоездене за ученици. Нашите момчета спечелиха отборната купа във възрастовата група 5-7. клас. Състезанието се проведе на 1 ноември, в Деня на народните будители, а трасето беше с локация в околностите на  манастира „Св. св. Петър и Павел”.

Основната цел на регионалния спортен форум е да се масовизира колоезденето в България и най-вече децата да се научат на основни правила за безопасност. Затова и единственото задължително изискване беше всички участници да бъдат с каски, без значение какъв е велосипедът и каква е другата екипировка.

Състезанието на 1 ноември беше за маунтбайк колоездене – затова е избрана пресечена местност в околностите на манастира. Обиколката е 4,5 км с 47 м денивелация. Нашият отбор се състезава за победа, която беше постигната. Така, в началото на работната седмица Михаил Тодоров и Радостин Байчев връчиха сребърната купа на директора на СУ „Георги Измирлиев“ г-жа Криси Аврамова. От своя страна тя благодари на учениците и им пожела здраве, много бъдещи успехи и сбъднати спортни мечти.