Умножена зимна радост за учениците от СУ „Георги Измирлиев“

На фокус

Най-сетне заваля истински сняг! Радостта на Измирлиевата общност е голяма, защото е поне двойна! Топлият съвременен басейн в сградата на училището и белият студ в обширния двор са като привличане на противоположностите.

Всички ученици на Гимназията имат часове по плуване. Те са особено желано време от седмичната програма на нашите питомци. Родителите подкрепят заниманията по плуване, тъй като те са съществен дял от придобиването на здравна култура и закалителни навици.

СУ „Георги Измирлиев“ разполага с подготвен екип специалисти: Симеон Димитров – треньор по плуване, Мариета Чолакова, Светлозар Баждаров и Йордан Димитров – дългогодишни преподаватели по физическо възпитание и спорт. С много търпение и постоянство, професионализъм и грижа колегите обучават учениците, много голяма част от които осъзнават преимуществата на училищния басейн и отдадените на работата си учители.

Несравнимо е удоволствието от топлия освежаващ душ, предшестващата загряваща гимнастика, самото плуване в басейна и отново – милувката на водата, а след това радостния шум от сешоарите, с които завършва пребиваването на учениците в плувния комплекс на Гимназията. Освежени, закалени и бодри – те продължават своите занимания по самоподготовка и клубове по интереси.

Има още

Науката и изкуството се срещнаха в СУ „Георги Измирлиев“

На фокус

Науката и изкуството в едно чрез проекта „Слънчева система“ на четвъртокласниците си устроиха среща в изложбените кътове на Гимназията.

Навън е бяло и снежно, а в училище е уютно и преливащо от цветове и форми. Деветдесет и осемте ни ученици от четирите четвърти класове този път влязоха в ролята на малки астрономи и естествоизпитатели. Задачата, която им поставиха техните учители, беше да пресъздадат модел на Слънчевата система в правилно съотношение. Децата подходиха отговорно, усвоиха съответстващите по темата знания от научната област на предмета „Човекът и природата“, след което дадоха свобода на въображението си. Резултатите са повече от впечатляващи!

Браво, скъпи четвъртокласници! Благодарим на учителите и родителите за помощта, която са оказали в подкрепа на тази уникална среща между наука и изкуство!

 

В светлината на Богоявление второкласниците ни се връщат при корените с проектно базирано обучение по Гражданско образование в битовия кът на училището

На фокус

“Приказен Календар“ е посланието на децата от 2. в клас към всички българи – да не забравяме корените си, да помним мъдростта на нашите ритуали, легенди и обичаи. Заедно с класния им ръководител – г-жа Кремена Енчева поздравяват с тяхната приказка: – Мамичко, приказка искам да чуя – някоя нова обаче от теб, после от нея добро да сънувам, за да порасна достоен човек! – Слушай тогава, момчето ми мило, има на картата чудна страна, древна история в себе си скрила, като от ручейче жива вода… Тя е родината наша любима – приказно късче от целия свят, вляла в кръвта ни вековната сила, всеки направила с нещо богат! Дойде ли зимата, пъстри сурвачки грабват в ръцете си всички деца, и по гръбчетата тупат юнашки за да сме здрави – преди и сега! Баничка вкусна с късмети замесвам, пука в камината бъдникът нов, а коледари по улици пеят – звънко наричат за мир и любов! После с кончетата – мартенски нишки, знаеш – ръчичките кичим в зори, видим ли щъркели – първите птички, слагаме злото под камък да спи… Пролет напъпи ли с бистри рекички, лазарки млади изплитат венци- своя избраник да търсят самички, с него да крачат и нощи, и дни… А с яйчицата червени – за здраве чукаш се с баба и дядо дори- за обичая, да не е забравен- Господ че жертва се – да ни спаси! Толкова празници…Сине, помни ги! Те са богатството твое, честта, често животът ни не е по книга, но ни спасява зовът на кръвта – тази ни българска кръв – да ни води, даже и в трудности – само напред, тя ни е тайната думичка „мога“, даден пред Бога навеки завет! Всеки народ пази с достойнство своите обичаи и традиции. Как децата ще ги продължат, зависи само от всички нас. Прекрасни деца, възпитавани в български дух, който ги прави силни и сплотени!

На вниманието на родителите и учениците от СУ „Георги Измирлиев“

На фокус

От 4.01.2021 г. (понеделник) учениците от начален етап преминават в присъствена форма на обучение със спазване на досегашните графици за провеждане на часовете и всички други дейности при редовни занятия.

Сградата на СУ „Георги Измирлиев“ е отоплена. Извършена е дезинфекция на учебните стаи. Налице пълна готовност за учебен процес в условията на COVID-19. Медицинската сестра и дежурните учители ще бъдат на:

  • северен вход на училищната сграда, откъдето влизат учениците от първите и вторите класове;
  • източен вход, откъдето влизат учениците от третите и четвъртите класове.

Ще бъде осъществяван строг филтър и ученици с грипоподобни симптоми няма да бъдат допускани в сградата на училището!

Столовото хранене е подготвено. През седмицата ще бъдат реализирани дейностите по „безплатна закуска“ и млечен продукт към Държавен фонд „Земеделие“.

Учениците от V до XII клас продължават в условия на обучение в електронна среда от разстояние при спазване на досегашните графици за учебните часове при тази форма на обучение.

До края на януари трябва да бъдат оценени всички ученици и да им бъдат поставени срочни оценки. Краят на първи учебен срок е на 2.02.2021 г.

Успешна и здрава Нова 2021 година! Ползотворна и лека първа учебна седмица през тази година!

 

Криси Аврамова

Директор на СУ „Георги Измирлиев“